Ken je dat, dat er ineens een zin of een woord in je opkomt dat je niet meer loslaat ?

Vlak voor de zomer was dat bij mij het woord ‘authentiek’ en het bleef maar terugkomen. Ik zag het op boektitels, hoorde het in De Wereld Draait Door en op een seminar sprak iemand er een uur over. De tekens waren overal. Ik moest hier kennelijk iets mee.

Authentiek heeft als woord veel lading. Het gaat om echtheid, eigenheid en oorspronkelijkheid.  Dus het gaat om ‘zijn’ of ‘niet zijn’. 

Kennelijk was het tijd geworden om mezelf de grote vraag te stellen: Ben ik authentiek ?

Ik kan je zeggen dat ik een hele boeiende zomer heb gehad met veel ‘soul searching’ en boeiende ontdekkingen.

Het kan natuurlijk niet anders dat dit ook effect heeft gehad op mijn werk als financieel planner. De pitch van wat ik doe als financieel planner veranderde en werd in een paar weken helder.

Voor alle duidelijkheid een pitch is heel kort en kernachtig gezegd datgene wat je doet. Het idee stamt uit Amerika en heet oorspronkelijk ‘elevator pitch’. Er is berekend dat als je samen met iemand in de lift staat op weg naar de bovenste verdieping, dat je ongeveer een minuut hebt om je verhaal te vertellen totdat de lift is aangekomen. In Nederland zal dat beduidend korter zijn.

Een pitch heeft de meeste communicatieve lading als hij echt en authentiek is.

De pitch die bij mij na een maand zoeken ontstond luidt: ‘Ik help mensen om slimmere dingen te doen met hun geld zodat ze het leven kunnen leiden dat ze willen’.

Ik merkte dat een hele heldere pitch niet alleen andere heel duidelijk maakt wat je doet maar ook heel sterk jezelf aangeeft  wat je moet (gaan) doen. Het antwoord op alle keuzes die je moet maken komt dan uit de pitch.

Ik ben een ‘slimme dingen boek’ gaan schrijven omdat als ik mensen wil helpen om slimmere dingen te doen met hun geld, ik dus kennelijk weet wat slim is. Ik ben alles wat ik de afgelopen 16 jaar ben tegengekomen aan tips en trucs in vakliteratuur, boeken, artikelen en sites, gaan verzamelen in dat boek.  Inmiddels is het ‘slimme dingen boek’ 256 bladzijde en is voortdurende in ontwikkeling.

De pitch dwong me ook om iets te doen met het helpen ontdekken van het leven dat je wilt. Want het leven dat je wilt geeft in de pitch belangrijke richting aan wat slim is om te doen met je geld.

Ok daar ging ik. In mijn gevoel moest er een stuk komen met een titel als: Ontdek het leven dat je eigenlijk wilt.   Ik ben stukjes gaan schrijven en gaan toepassen op mezelf en weer schrijven en toepassen etc. Het resultaat is een E-book dat je van de site kunt downloaden en kunt gebruiken om te ontdekken wat het leven is dat je wilt..

De pitch maakte meteen ook duidelijk dat ik mijn site fundamenteel moest gaan veranderen en ook hoe. Het resultaat kun je nu zien. Als je kijkt naar de pitch begrijp je waarom deze site zo moest worden zoals die is.

Wat ik dus wil zeggen is: Vindt je authentieke pitch in je werk en/of je leven en je weet precies wat je wel moet doen en wat niet. Zo ontstaat echtheid en eigenheid. Zo wordt je meer jezelf.

Ik ga op het raakvlak van geld en leven o.a. boeiende blogs schrijven, inspirerende filmpjes verzamelen en mooie E-books samenstellen. Als je wilt dat ik die naar je blijf sturen meldt je dan niet af voor deze inspiratiebrief.  

Terug naar overzicht