frans-kroon

Het verhaal van Frans


Het was 2013 toen Eugene Fama de Nobelprijs voor de economie behaalde. Het zette mij aan te bekijken waarvoor hij de prijs had gekregen. Niet alleen zijn onderzoek, maar ook tal van andere onderzoeken gaf mij een andere kijk op beleggen. De logica van beleggen volgens een bewezen aanpak in plaats van een geheel willekeurige, waan van de dag aanpak. Het ontbrak me echter aan de mogelijkheid om dit efficiënt voor mijn klanten toe te passen.
Wel was ik ervan overtuigd geraakt dat de bewezen aanpak, in jargon Evedence Based Investing, mijn klanten een voordeel zal opleveren. Maar ook maakte ik mij zorgen over eventueel gezichtsverlies. Hoe ga ik mijn klanten vertellen dat ik van mening en methode ben veranderd.

Er zal altijd een categorie beleggers zijn die van hun adviseur verwacht dat hij/zij op superieure rapporten van analisten anticipeert en handelt. Daarnaast leeft er bij velen de verwachting dat een adviseur de markt kan voorspellen, timen of het beste aandeel kan selecteren. Het is bewezen dat die adviseur niet bestaat.

Door mij aan te sluiten bij OAKK Beheerd Beleggen bestaat de mogelijkheid om mijn klanten beleggingen aan te bieden waarbij de bewezen wetenschappelijke aanpak wordt toegepast. U kunt zodoende beleggen met een passend risico met uitzicht op extra rendement.

Er wordt wel gezegd dat de mens zelf zijn grootste vijand is. Voor beleggers is dat in de vorm van hun emotie. Als adviseur behoed ik u voor emotionele beslissin-gen en houdt u gedisciplineerd aan uw beleggingsplan.

Dit beleggingsplan is uw uitgangspunt. Waar staat u nu, waar wilt u naar toe en op welke manier gaan we dat proberen te realiseren. Zo’n plan is niet in beton gegoten. Het is een wegenkaart om uw doel te bereiken. Waarbij we mogelijk eens een andere weg in moeten slaan om de uiteindelijke bestemming te bereiken. Als navigator ga ik mee met u op uw reis en geloof ik in een persoonlijke relatie waarbij het niet alleen over beleggen gaat.

Geld is natuurlijk plezierig om te hebben maar er is meer in het leven. Voor mij ook een reden om me in te zetten bij enkele maatschappelijke instellingen als vrijwilliger of bestuurslid. Daarnaast is er ruimte voor sport waarbij ik moet bekennen dat het tegenwoordig iets meer kijken is dan beoefenen.